Пиле задушено

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пиле задушено1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Задушено пилешко с винен сос и ароматни подправки. Ястие, което ние споделяме с вас, а вие споделете с близките си"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • олио - 50 мл
  • лук - 100 г
  • брашно - 20 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 6 зърна
  • чесън - 10 скилидки
  • домати - 500 г
  • вино - 60 мл червено
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се порционира или се нарязва на парчета, посолява се и се поставя в тенджера. Задушете отделно в мазнината и малко вода нарязания ситно лук.

Добавете брашното, разбъркайте да се задуши с него и прибавете нарязаните домати и скилидки чесън.

Поръсете с червения пипер, посолете и сипете върху парчетата пиле. Долейте в тенджерата виното и 1 ч.ч. топла вода и сложете да се вари на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Копирах го в моя компютър ииии за обед може да заповядате на масата. Носете си салфетки!
03.08.2013 10:40
Мария
Мария
Хмм, излежда апетитно, ще го продвам за вечеря.
25.04.2013 12:57