Бърза бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
07/04/2019
"Майсторска баклава по изпитана рецепта, която всеки може да приготви "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 842
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 200 градуса. Правим смес от захар и смлените орехи.

Леко загряваме мед /за няколко секунди в микровълновата/ и добавяме в него едно яйце и разбъркваме.

Разрязваме бутер тестото на листове, колкото е голяма тавичката, в която ще печем. Моята е 20-26 см. Разрязах тестото на 4 парчета със същата големина.

В съда, намазан леко с олио, слагаме първият лист от тестото. Намазваме го обилно със смес от яйце и мед.

Посипваме обилно със ореховата смес. Покриваме с втория лист тесто и пак мажем със смес от яйце и мед и посипваме с орехова смес. Така до края на тестото. Последната кора не се маже.

Разрязва се на желаните от вас парчета и бърху всяко парче се слага по цяла ядка орех.

Печем веднага в загрятата фурна около 2о мин. Готовата баклава се маже със смес от 1 с.л. мед и 1 с.л. вода.

Баклавата не се сиропира!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар