Целувки с лавандула

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
09/04/2019
"Като спомен за нежна лятна любов - целувки с дъх на лавандула"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За целувките
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • сол
  • За лавандуловия сироп
  • лавандула - 1 - 2 клончета (сушена)
  • захар - 100 г кристална
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пригответе лавандуловия сироп, като загреете водата и захарта в съд на котлона. Добавете клончета суха лавандула и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст сироп.

Отделете белтъците на яйцата и ги поставете в дълбока купа. Добавете щипка сол и започнете да разбивате с миксера. Добавяйте поетапно пудрата захар при непрекъснато бъркане и бъркайте до получаването на сняг с твърди връхчета.

Прецедете лавандуловия сироп и го добавете на тънка струя към белтъците при непрекъснато разбиване.

Поставете лист хартия за печене в тавата и оформете целувките от получения меренг с лъжица или пош.

Оставяйте по малко разстояние между тях, тъй като ще увеличат леко обема си по време на печенето.

Загрейте фурната на ниска температура, не повече от 120°C и печете целувките за час и половина-два, докато добият съвсем лек златен загар и се отлепят лесно от хартията.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар