Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пролетен тутманик със зелении и извара

Пролетен тутманик със зелении и извара

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
"Напролет е най-вкусен, когато има свежи зелении, затова и тогава е най-приготвян"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • спанак - 130 г
  • коприва - 130 г
  • лапад - 130 г
  • лобода - 130 г
  • извара - 1 ч.ч. или натрошено сирене
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, млякото, водата, олиото, маята и бакпулвера омесете меко тесто и го оставете да втаса.

Разточете тестото на дебела кора, поставете я в намазнена тава и оставете още малко да втаса.

Разпределете отгоре добре разбърканите ситно нарязани спанак, коприва, лапад и лобода, извара, яйце и масло.

Завийте леко тутманика на руло, нарежете го на отделни парчета, подреждайте ги в намаслена тава и след като втасат пак леко, печете в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: