Обърнат кейк с цитрусови плодове

09/04/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай154766
"Светът да се обърне с краката нагоре не е чак толкова лошо, вземете пример от този разкошен обърнат сладкиш "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 260 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • масло - 20 г краве
  • ванилия - 1 ампулка
  • зехтин - 125 мл.
  • мед - 2 с.л. + за сервиране
  • цитрусови плодове - портокал, лимон, грейпфрут, киви
  • цитрусов сок - 130 мл изстискан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Имах в къщи 2-3 портокала, 3-4 кивита и лимони и реших да спретна нещо сладичко.

Порових се в нета и попаднах на този кейк. Получи се чудесен и много вкусен плодов сладкиш.

В касерола загряваме 50 г захар, меда и маслото до получаване на карамел. Изливаме го в кръгла керамична тавичка. Режем плодовете на шайби и редим плътно върху карамела.

Яйцата се разбиват с останалата захар, ванилията и зехтина. Добавяме сока и пак разбиваме. Накрая добавяме брашното с бакпулвера и объркваме добре.

Изливаме тестото върху плодовете.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.

Охлаждаме 10 минути и обръщаме кейка в поднос. Поливаме с мед и поднасяме.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар