Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена печена риба по френски

Пържена печена риба по френски

Пържена печена риба по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Печена или пържена, с тази рецепта не се налага да избирате, защото получавате и двете при това във вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • риба - 700 г (мерлуза)
  • лук - 2 големи глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • доматен пюре - 6 с.л. или сос
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, нарежете я на парчета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете.

В тавичка сложете предварително запържения до златисто в малко олио ситно нарязан лук и скълцания чесън и отгоре наредете изпържената риба.

Добавете разреденото с виното доматено пюре и лютия червен пипер, залейте с останалото олио, поръсете с галетата и печете около 40 мин.

Поръсете със ситно нарязания магданоз порциите риба, поляти със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: