Руски сарми с елда в листа от лопуш

09/04/2019
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор286441
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме достатъчно големи листа от лопуш / лапад, около 25 бр. Измиваме ги старателно, отрязваме дръжките им и ги заливаме с малко гореща вода, колкото да се покрият.

В съда на мултикукър или оризоварка сипваме с чашка елдата и я измиваме. Към нея добавяме настъргани морковите и нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусяваме с хималайската сол, шарлана и подправяме с чубрица, джоджен, готварска мащерка, смлян черен пипер и кимион. Хубаво разбъркваме и сипваме точното количество вода за тази пропорция елда.

Варим 30 минути и след това оставяме леко да се охлади и да си изпие останалата водичка.

Завиваме лападените сармички и ги подреждаме в тенджерка върху ветрило / кошница за готвене на пара. Оставяме ги с капак за около 5-7 минути. Готови!

Интересни здравословни сармички с необикновен пролетен вкус!

Подходящи за трапезата на вегетарианци, вегани и хора придържащи се към здравословната храна!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар