Начин на приготвяне
Разтворете маята със солта и захарта, добавете разбитите яйца с брашното и бъркайте, като наливате по малко от водата, докато се получи тесто, по-гъсто от палачинково.
Оставете го да втасва 1-2 часа и след това разливайте по един черпак от него върху горещ сач, намазан с маста, и изпечете получените катми от двете страни
Намажете всяка катма с майонеза, като между първите две сложете ситно накълцаните яйца и кисели краставички, между следващите две – ситно нарязаните чушки и шунка.
Последната катма намажете отново с майонеза, поръсете солената палачинкова торта с настъргания кашкавал и украсете с нарязаните на кръгчета маслини и клонки магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за солени торти, вкусни палачинкови торти или нашия вкусен солен кекс.