Солена торта от катми

Солена торта от катми2 / 2
09/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"И катми ще ви покажем как се правят, и торта от тях как да приготвите, защото всички хубави рецепти са при нас"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 3 бр.
  • мая - колкото орех
  • свинска мас - 2 - 3 с.л.
  • вода - 700 мл хладка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • шунка - 100 г или мек салам
  • червени чушки - 4 бр., печени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • яйца - 4 бр., твърдо сварени
  • майонеза - 250 г
  • За гаrниране
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 5 - 6 бр. без костилки
  • магданоз - 4 - 5 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със солта и захарта, добавете разбитите яйца с брашното и бъркайте, като наливате по малко от водата, докато се получи тесто, по-гъсто от палачинково.

Оставете го да втасва 1-2 часа и след това разливайте по един черпак от него върху горещ сач, намазан с маста, и изпечете получените катми от двете страни

Намажете всяка катма с майонеза, като между първите две сложете ситно накълцаните яйца и кисели краставички, между следващите две – ситно нарязаните чушки и шунка.

Последната катма намажете отново с майонеза, поръсете солената палачинкова торта с настъргания кашкавал и украсете с нарязаните на кръгчета маслини и клонки магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: