Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Вегетарианска солена торта

Вегетарианска солена торта

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818251
Вегетарианска солена торта
Снимка: Анонимен
1 / 4
25/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Напук на традицията, най-вкусната торта е солена и ... вегетарианска"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. едри
  • майонеза - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 - 100 г настърган
  • маслини - за украса
  • за палачинките
  • тиквички - 1 бр., средна
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - 2 щипки
  • копър - 3 - 4 стръка
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - около 1 - 2 ч.ч. (може и повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани картофи слагаме да се варят с малко сол. Когато са готови, ги оставаме да изстинат, намачкваме ги и добавяме киселото мляко и майонезата, хубаво разбъркваме и прибираме на хладно.

Приготвяме палачинките, като настъргваме тиквичката, добавяме на ситно нарязания копър, разбитото яйце, содата угасена в киселото мляко, водата и брашно за средно гъста смес.

Печем в нагорещен тиган с малко олио. Когато сложим от сместа, разстиламе с помощта на черпак. Обръщаме или чрез подхвърляне, или с помощта на капак (така е по-трудно).

Когато ги обърнем, в единия край наливаме малко олио - няколко капки, и с кръгови движения движим тигана. Така олиото се разпределя под палачинката и не залепва.

Получават се около 6-7 палачинки. Оформяме тортата, като поставяме една палачинка, мажем от картофената смес.

Така правим до свършването на палачинките, завършваме със смес и отстрани също намазваме тортата. Настъргваме отгоре кашкавал и добавяме маслинка за завършек, а може и няколко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veliko Mitev
Veliko Mitev
Задължително ще я опитам!
25.06.2017 11:14
1
1
Покажи всички подкоментари