Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав ябълков кекс

Пухкав ябълков кекс

МарияМария
Новак
72039
Пухкав ябълков кекс
Снимка: Admin
1 / 14с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 средни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен кекс или опитай някой от нашите ябълкови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5102
434
312
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

allly
allly
Тази рецепта е една от любимите на нашето семейство, но рецептата е с 4 яйца и винаги става чудесен, сместа е хомогенна, няма проблем с брашното в такъв случай, напоследък я опитвам с ананас, правила съм и с круши.Супер е!
22.05.2013 20:23
1
Мария
Мария
Точно затова яйцата се разбиват първо със захарта, след това няма никакъв проблем с брашното!
19.05.2013 22:29
1
Антоанета Николова
Антоанета Николова
Днес напраих този кекс. Брашното не можа да се поеме от 3 яйца и се наложи да сложа 250 гр. кисело мляко. Наистина стана пухкав кекса.
19.05.2013 19:56
Магдалина-
Магдалина-
Много лесен и приятен сладкиш.
18.05.2013 08:23
1