Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав ябълков кекс

Пухкав ябълков кекс

МарияМария
Новак
72039
Пухкав ябълков кекс
Снимка: Admin
1 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 средни
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен кекс или опитай някой от нашите ябълкови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5102
434
312
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка
Йорданка
Сладкиша е чудесен ,аз го правя много често но вместо бакпулвер слагам една лъжичка сода, винаги я разбърквам с ябълките .Слагам орехи, може и да се рендосат отгоре няколко шоколадови бонбона, шоколадови пръчици и т. н.зависи от фантазията.
11.03.2014 13:57
2
3
Кристи
Кристи
Много е хубав кекса аз сложих 2 ябълки половин чаша счукани орехи и 60-70 гр стафиди стана бижу
02.03.2014 12:36
5
teodora
teodora
много вкусен, но с 4 яйца
06.01.2014 15:23
4
2
Mariana Vasileva Mileva
Mariana Vasileva Mileva
Стана ми тиклав като недоопечен.60мин го пекох на вентилатор...
01.01.2014 21:14
2
1
Покажи всички подкоментари
мими
мими
Стана чудесен и внучките ми много го харесаха
18.12.2013 16:09
8
1
стефка илиева
стефка илиева
благодаря за рецептата....днес го направих и много ми хареса....бързо се приготвя и много сочен и ароматен
става
02.12.2013 19:51
2
Nikolinka Georgieva
Nikolinka Georgieva
Аз го направих днес с 4 яйца,стана прекрасен,пухкав и сочен..:) Благодаря за рецептата!
30.11.2013 22:26
3
Надка Павлова
Надка Павлова
кекса стана супер вкусен, но с 4 яйца!!!!!
23.11.2013 21:09
4
1
Покажи всички подкоментари
Стефка Георгиева
Стефка Георгиева
Ще го пробвам.
22.11.2013 06:22
1
Покажи всички подкоментари
Ирката
Ирката
Уникален, направо се влюбих във вкуса и аромата на този кекс! Опитайте го!
21.11.2013 09:45
4
Мария
Мария
страхотен е :)))
29.10.2013 21:27
Мария Стефанова
Мария Стефанова
Mного става хубав
5.00-5.00
29.10.2013 11:36
1
1
Здравка Обретенова
Здравка Обретенова
Мн.е хубав.Ето една идея за да не почерняват ябълките веднага като ги обелите и накълцате на кубчета ги потопете в гореща вода.Когато се добавят към тестото се подсушават върху сълфетка.
27.09.2013 11:00
1
roki
roki
много готино
28.08.2013 12:15
1
Краси Симеонова
Краси Симеонова
и аз го правя същия но с 4 яйца и орехите не са смлени но счукани на по дребно, и ябълките нарязани на дребни кубчета, и го поръсвам с пудра захар,след като се изпече. Става страхотен, това е любият сладкиш на цялото семейство, за отрицателно време се изяжда.
08.08.2013 12:28
1
Дора Грозева
Дора Грозева
Аз правя ябълков сладкиш по същия начен, но олиото е 1 ч.ч. , брашното 1,5 ч.ч и прибавям 1 ч.ч. смлени орехови ядки.
06.07.2013 19:46
галина
галина
правя го всяка седмица, но отгоре слагам резенчета ябълка и става перфекто - след 15-20 минути изчезва, сякаш е се е появил ефекта "Бермудски триъгълник" ха ха
лесно бързо и много вкусно
28.06.2013 19:26
1
Delfina
Delfina
За по-добро разпределяне на ябълките ( крушите) е хубаво да се овалят малко в брашно така не се слепват. Иначе рецептата е мн добра, но с 4 яйца.
28.06.2013 17:04
марена
марена
и аз имам проблем с брашното стана като тесто сложих малко кис мляко и сега ще жидя какво ще стане
28.06.2013 14:14
allly
allly
Тази рецепта е една от любимите на нашето семейство, но рецептата е с 4 яйца и винаги става чудесен, сместа е хомогенна, няма проблем с брашното в такъв случай, напоследък я опитвам с ананас, правила съм и с круши.Супер е!
22.05.2013 20:23
1