Телешки език в доматен сос с картофено пюре

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
17/04/2019
"И като кажем, че сме почитатели на класиката, не си мислете, че говорим за музика - за този сочен кебап става дума "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език в подсолена вода в тенджера под налягане за 2 часа. Обелете кожата и нарежете на парчета.

Нарежете лука на ситно и задушете в загрят зехтин до омекване. Когато лукът се задуши, добавете пълна супена лъжица червен пипер и консервата домати. Подправете със сол и черен пипер. Налейте бульона и оставете соса да покъкри на умерен огън за няколко минути.

Добавете наситнения чесън, зърната бахар, дафиновите листа и прясно настърганото индийско орехче. Прибавете парчетата телешки език и оставете ястието да се готви на умерен огън за 15-20 минути.

След това налейте червеното вино и гответе за още 7-8 минути, докато острият аромат от алкохолът се изпари. Свалете съда от котлона.

Междувременно сварете картофите в подсолена вода. Отцедете ги от водата и ги прехвърлете в купа. Намачкайте ги с преса за картофи, добавете щипка сол, парче масло и размачкайте отново.

Затоплете прясното мляко и го добавете към картофите. Подправете с индийско орехче и черен пипер и разбъркайте финално.

Сервирайте телешкия език в доматен сос върху канапе от пухкавото картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар