Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Мезета»Телешки език със сос от доматено пюре

Телешки език със сос от доматено пюре

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Телешки език със сос от доматено пюре
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Най-чистото, крехко и апетитно месо - телешкия език, поднесен в семпъл и много ароматен сос. Това е най-романтично предложение за вечеря, което сме получавали"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 опаковка /двоен концентрат 140 г/
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • магданоз - десетина стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива добре. Лукът и морковите се нарязват

на едро.

Всичко заедно със зехтина, чесъна, бахара и дафиновите листа се подрежда в тенджера под налягане. Посолява се. Налива се вода да покрие.

Оставя се да фъска около час.

След това бульонът се прецежда и в него се размива доматеното пюре. Възвира се.

Езикът се обелва и нарязва на филийки. Добавя се към соса. Добавя се и черният пипер.

Сервира се с накъсан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: