Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Манджи»Рагу от леща и агнешко месо

Рагу от леща и агнешко месо

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58294246
Рагу от леща и агнешко месо1 / 2
28/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Едно различно ястие, което си заслужава да бъде опитано"

Необходими Продукти

  • леща - 150 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • агнешко месо - 500 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • целина - 300 г
  • юфка - 200 г
  • грейпфрут - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата в половин литър вода и я отцеждаме. Режем на ситно лука и чесъна.

Нарязваме агнешкото месо на парчета и го запържваме в зехтина.

Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме лука и чесъна, поръсваме с червен пипер и брашно, прибавяме подправките и бульона от лещата.

Оставяме всичко да ври около 1 час. Към края прибавяме нарязаната целина и лещата.

Сваряваме юфката в подсолена вода.

Преди да свалим рагуто от огъня, прибавяме почистените и нарязани грейпфрути заедно със сока от тях.

Поднасяме рагуто, насипано върху отцедената юфка.

Рагуто от леща и агнешко месо е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: