Начин на приготвяне
Завираме в тенджера вода и пускаме в нея нарязаните чушка, морков, лещата и чубрицата. Оставяме да ври, докато зеленчуците напълно се сварят, а водата изври и остане малко сос.
В отделен съд сгорещяваме олиото и запържваме червения пипер и брашното, изливаме ги при лещата и разбъркваме. Оставяме отново да заври и посоляваме. Сваляме ястието от огъня и сипваме в чиниите за сервиране, като поставяме и по 2 сварени кренвирша.
Смесваме черния пипер, сол, яйцата, брашно и малко вода. Омесваме еластично тесто, от което откъсваме топче и разстиламе върху влажна повърхност. Разточваме тънка кора и с остър нож я нарязваме на тънки ивици.
Сгорещяваме вода в тенджера. В нея пускаме тестените ивици и щом изплуват на повърхността, ги изваждаме и поставяме в тавичка и запичаме в затоплена фурна до златисто.
Изсипваме ивичките в съд за сервиране. Сгорещяваме масло и изпържваме в него галетата, заливаме тестените пръчици.
Лещата яхния сервираме с тестените ивички.