Леща по немски

редакция:
Леща по немски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"По-лесно е да приготвите Леща по немски, отколкото да го изговорите на немски, честна дума."

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • олио
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • кренвирш - 8 бр.
  • масло
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завираме в тенджера вода и пускаме в нея нарязаните чушка, морков, лещата и чубрицата. Оставяме да ври, докато зеленчуците напълно се сварят, а водата изври и остане малко сос.

В отделен съд сгорещяваме олиото и запържваме червения пипер и брашното, изливаме ги при лещата и разбъркваме. Оставяме отново да заври и посоляваме. Сваляме ястието от огъня и сипваме в чиниите за сервиране, като поставяме и по 2 сварени кренвирша.

Смесваме черния пипер, сол, яйцата, брашно и малко вода. Омесваме еластично тесто, от което откъсваме топче и разстиламе върху влажна повърхност. Разточваме тънка кора и с остър нож я нарязваме на тънки ивици.

Сгорещяваме вода в тенджера. В нея пускаме тестените ивици и щом изплуват на повърхността, ги изваждаме и поставяме в тавичка и запичаме в затоплена фурна до златисто.

Изсипваме ивичките в съд за сервиране. Сгорещяваме масло и изпържваме в него галетата, заливаме тестените пръчици.

Лещата яхния сервираме с тестените ивички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: