Хлебчета със див лук и маслини

14/04/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"Иииии слагате малко див лук и маслини на хлебчетата, след което трудно ще ги опазите от изгладнелите лакомници, които ги надушат"
Приготвяне12 мин.
Готвене20 мин.
Общо32 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • вода - 130 мл
  • олио - 35 г .
  • мая - 15 г
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 к.л. с връх
  • див лук - 30 стръкчета
  • маслини - 10 бр. зелени, обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Затоплете леко водата и в нея разтворете маята със щипката захар и две - три лъжици от брашното. Оставете за 10 минутки да шупне.

2. Пресейте брашното в купа и към него сипете шупналата мая, олиото и солта. Омесете гладко тесто, като си добавяте по малко брашно, ако е нужно.

3. Нарежете на ситно стръкчетата див лук и маслините и ги прибавете към тестото с мъничко брашно, за да не ви лепне от влагата, която ще отделят маслините.

4. От готовото тесто оформете 4 еднакви по размер кръгли хлебчета. Подредете ги на разстояние едно от друго в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Оставете ги да втасат за 30 минути (трябва да удвоят обема си).

5. Загрейте фурната до 200 градуса без вентилатор и изпечете хлебчетата за 20 минути или докато хванат златиста коричка.

6. Поднесете вашите хлебчета топли или изстинали. Много са ароматни, с деликатен дъх на див лук и средиземноморско ухание от маслините.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар