Полезни орехови сладки с ябълков пълнеж

14/04/2019
"Взимаме се четвърта орехова сладка с ябълков пълнеж с оправданието, че е полезна "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме пълнежа: Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на малки кубчета. Сипваме ги в тефлонова тавичка и наливаме водата. Задушаваме във фурната на 200 градуса до омекване и ги намачкваме. Добавяме глюкозата и канелата и връщаме във фурната до получаване на смес, подобна на ябълково сладко. Оставяме да изстине.

В купа поставяме яйцата, глюкозата и орехите и пасираме с пасатор до еднородна смес. След това добавяме маслото, млякото и ванилията и разбъркваме. Добавяме и брашното и бакпулвера и омесваме.

Оставяме за 10 минути настрани. След това от тестото, с намаслени ръце отчупваме по малко тесто, поставяме малко от пълнежа и затваряме.

Подреждаме сладките в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем ореховите сладки на 200 градуса около 15 минути.

Докато са още топли, овалваме полезните орехови сладки с ябълков пълнеж в глюкоза на прах и ги подреждаме в чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар