Начин на приготвяне
Първо, приготвяме пълнежа: Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на малки кубчета. Сипваме ги в тефлонова тавичка и наливаме водата. Задушаваме във фурната на 200 градуса до омекване и ги намачкваме. Добавяме глюкозата и канелата и връщаме във фурната до получаване на смес, подобна на ябълково сладко. Оставяме да изстине.
В купа поставяме яйцата, глюкозата и орехите и пасираме с пасатор до еднородна смес. След това добавяме маслото, млякото и ванилията и разбъркваме. Добавяме и брашното и бакпулвера и омесваме.
Оставяме за 10 минути настрани. След това от тестото, с намаслени ръце отчупваме по малко тесто, поставяме малко от пълнежа и затваряме.
Подреждаме сладките в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем ореховите сладки на 200 градуса около 15 минути.
Докато са още топли, овалваме полезните орехови сладки с ябълков пълнеж в глюкоза на прах и ги подреждаме в чиния.