Бухнал кекс с прясно мляко и локум

София В.София В.Новак131420
15/04/2019
"Всички искат да узнаят тайната на вкусния бухнал кекс, а ние сме подготвили една страхотна рецепта за него"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре със захарта, като към тях се добавят: олио, прясно мляко, разтворените в киселото мляко бакпулвер и сода, ромът, ванилията и брашното.

В намазана обилно с олио кексова форма се изсипва 2/3 от тестото.

Останалата 1/3 от сместа се оцветява с какаото и се изсипва в средата на светлата смес. Разбърква се охлювообразно с лъжица.

Сместа се поръсва със стафидите и малки парченца локум (потъва сам).

Пече се в предварително загратя на 180°C фурна около 50 мин.

След като изстине, кексът с прясно мляко се вади от формата и поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар