Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супа с киселец и лапад

Пролетна супа с киселец и лапад

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пролетна супа с киселец и лапад
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Може да се консумира и топла, и студена. Вие сами решавате!"

Необходими Продукти

  • киселец - 3 ч.ч. нарязан
  • лапад - 2 ч.ч. нарязан
  • праз - 3 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • масло - 60 г
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1.5 л
  • булгур - 1/4 ч.ч.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • джоджен - 4 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се добавя маслото и олиото и първо се позапържва до омекване ситно нарязаните праз лук и пресен чесън, след това се добавят наситнените киселец и лапад.

След няколко минути се добавя брашното и след като се позапържи, се налива горещата вода.

Оставя се да заври и се добавя измитите булгур и ориз.

След около 20 минути, след като се сварят оризът и булгурът, зеленчуковата супа се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан джоджен.

Пролетната супа може да се консумира като гореща, така и охладена.

Пролетната супа с киселец и лапад е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: