Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Пролетна яхния с лапад и киселец

Пролетна яхния с лапад и киселец

Пролетна яхния с лапад и киселец
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Време е да се насладим на топлото време с пролетната яхния с лапад и киселец"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • киселец - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • домати - 1 бр.
  • арпа - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - няколко листа пресен
  • девесил - пресен
  • лют пипер - на люспи по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде глава кромид лук и 1 по-голям морков.

Настържете също 1 домат, може да ползвате и от консерва.

Нарежете лапада и киселеца.

Загрейте олиото и задушете заедно с малко вода лука и морковите.

Щом омекнат, добавете доматите и гответе пролетната яхния 2-3 минути.

След това прибавете двата вида червен пипер, черен пипер, сол, и налейте около литър вода.

Ако обичате пикантни ястия, може да добавите и лют пипер на люспи.

Щом ястието заври прибавете арпа фидето и гответе на слаб котлон 15 минути.

След това добавете нарязаните лапад и киселец, както и пресни джоджен и девисил.

Оставете яхнийката да къкри на котлона още 10 минути.

Поднесете пролетната яхния с лапад и киселец топла, със стрък пресен чесън.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: