Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи

16/04/2019
Яница Николова
отЯница НиколоваИноватор4554001893
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • фетучини - 100 г с яйца De Cecco
  • грана падано - 40 - 50 г сирене
  • готварска сметана - около 150 - 200 мл /25 %/
  • масло - около 30 г
  • броколи - 4 - 5 розички, замразени
  • бекон - 3 - 4 слайса пушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка, или на прах
  • зехтин - 1 с.л., екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в 1 литър вода с 1 ч.л. сол с време, обозначено на пакета. Запазва се около 30-40 мл от водата. След това фетучините се отцеждат в гевгир и измиват под течаща студена вода.

Броколите се сваряват в микровълнова за 3-4 минути или във врящата вода от фетучините.

В тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания бекон, докато стане хрупкав, ако е по-мазен, не е необходима допълнителна мазнина.

Беконът се изважда, в същия тиган се разтопява маслото, изсипва се сметаната, запазената вода от варенето, черният пипер, сол, чесън и индийското орехче. Настъргва се малко от сиренето и се прибавят броколите.

Разбърква се и се изсипват фетучините, ако е необходимо, се прибавя още сметана и сирене. Сервира се в подходяща чиния, отгоре се поръсва с бекона, настъргано сирене, черен пипер и струйка зехтин.

Сервират се топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар