Селска дроб сарма

16/04/2019
"И като чуете, че дроб сармата е по-селски, да знаете, че това е кодово название - означава, че е много вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 581
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука и пресния лук на ситно. Изпържваме го до златисто. Добавяме кълцаното месо, измития ориз, червения и черен пипер. Добавяме част от магданоза и всичкия джоджен, нарязани на ситно.

Доливаме 1 чаена чаша гореща вода и хубаво разбъркваме и раздробяваме каймата, докато побелее. Посоляваме.

Добавяме още 2 чаени чаши гореща вода и след набъбване на ориза изсипваме сместа в тавичка.

Заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко, които леко сме посолили също. Печем дроб сармата на предварително загрята на 200°C фурна около 30 минути или до запичане на заливката.

Когато дроб сърмата стане готова, поръсваме я с останалия нарязан магданоз и я оставяме да почине 10 минути.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
23.04.2019 17:24
Едва ли ще можете някого да убедите, че преди 50г., в което и да е българско село, някой е готвил дроб сърма със свинска или телешка кайма.
0
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
23.04.2019 12:38
Че е селско , хубаво. И може би е е вкусно ястие.
Ама моля Ви се колега, защо решихте че е "дроб сарма".
Справете се с българския правописен и тълковен речници
и ако ще измисляте ново ястие кажете какво е.
0
0
Христо Славейков
Колега, съдейки по написаното по-горе , не умеете да се изразявате особенно добре правописно! Чудя се само защо давате лоши оценки, след като вие самият не сте сигурен дали е вкусно ястието! Относно намека ви за "селското" , аз лично съм раждан в София, но ви препоръчвам да уважавате повече българското село! За ваше сведение тази рецепта не е моя, а е писана преди повече от половин век!
1
0