Селска дроб сарма

Селска дроб сарма
Снимка: Христо Славейков
1 / 2
16/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"И като чуете, че дроб сармата е по-селски, да знаете, че това е кодово название - означава, че е много вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука и пресния лук на ситно. Изпържваме го до златисто. Добавяме кълцаното месо, измития ориз, червения и черен пипер. Добавяме част от магданоза и всичкия джоджен, нарязани на ситно.

Доливаме 1 чаена чаша гореща вода и хубаво разбъркваме и раздробяваме каймата, докато побелее. Посоляваме.

Добавяме още 2 чаени чаши гореща вода и след набъбване на ориза изсипваме сместа в тавичка.

Заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко, които леко сме посолили също. Печем дроб сармата на предварително загрята на 200°C фурна около 30 минути или до запичане на заливката.

Когато дроб сърмата стане готова, поръсваме я с останалия нарязан магданоз и я оставяме да почине 10 минути.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: