Ягодова торта с бисквити и маскарпоне

16/04/2019
"Събрали се ягодите, бисквитите и маскарпонето да свършат заедно една работа - ето така се е появила и тази сочна торта"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 769
  • Преглеждания за месеца2757
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет /300 г/ обикновени
  • ягоди - 500 г
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана - 300 мл сладкарска
  • желатин - 1 бр.
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • бял шоколад - за поръсване
  • кафе - 200 мл еспресо
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мента - свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст крем. Прибавете пудрата захар, заквасената сметана и маскарпонето. Продължете разбиването до хомогенност.

Потопете бисквитите в кафето /трябва да е леко топло/. Наредете ред бисквити, а отгоре намажете пласт от крема. Наредете ред ягоди и отново крем.

Сложете ред бисквити, предварително потопени в кафето. Намажете отново с крем.

Почистете ягодите и гарнирайте тортата с маскарпоне, като ги нарежете на филийки.

Страните на тортата облепете с кокосови стърготини, а върху ягодите поръсете с настърган бял шоколад.

Гарнирайте вашата ягодова торта с ментови листенца.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар