Кавърма с праз и пържоли

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
414
3k
947
1k
16/04/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 655
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Пържолите се запечатват от двете страни на средно силен огън, след което се прибират на топло. В мазнината от пърженето се задушават до омекване празът, чесънът, доматите и гъбите.

Продуктите се овкусяват с чубрицата, черен и червен пипер. Прехвърлят се в тавата, добавят се пържолите, които се покриват със соса, завиват се с фолио и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.

После фолиото се сваля и кавърмата се пече, докато ястието остане само на мазнина.

Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежа

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар