Кавърма с праз и пържоли

16/04/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо760
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 бр. вратни или котлет
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 - 3 скилидки или 1 връзка пресен
  • домати - 1 кутия малка
  • гъби - 250 г
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се запечатват от двете страни на средно силен огън, след което се прибират на топло. В мазнината от пърженето се задушават до омекване празът, чесънът, доматите и гъбите.

Продуктите се овкусяват с чубрицата, черен и червен пипер. Прехвърлят се в тавата, добавят се пържолите, които се покриват със соса, завиват се с фолио и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.

После фолиото се сваля и кавърмата се пече, докато ястието остане само на мазнина.

Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар