Печено пиле по селски

Василка
Василка
Новак
01/05/2013
"Елате на село, за да видите как се приготвя най-вкусното печено пиле "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 169
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, нарязан на филии в сгорещеното олио за 2-3 минути.

Подсушете бутчетата и ги овъргаляйте в пшеничното брашно. Изтръскайте ги за да падне излишното брашно.

Извадете лука от тигана и го сложете в глинен съд. В същата мазнина запържете бутчетата докато покафенеят отвсякъде.

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете запържените бутчета върху лука. Разпределете около тях ситно нарязаните картофи, домати и целина. Поръсете с магданоза и мащерката.

Печете в плътно затворен съд за около 45 минути. След което извадете съда от печката и залейте бутчетата със смес от бульон, царевично брашно, сол и черен пипер.

Върнете във фурната и печете още 15-20 минути.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Интересна и сполучлива рецепта!
0
0