Начин на приготвяне
Почистете пилето и го намажете с кашичка от зехтина, сол, черен и червен пипер. Хубаво го натъркайте от всички страни. Направете плънката, като сложите в тиган зехтина, загрейте на котлона и добавете нарязаните на дребни парчета свински гърди. Гответе до златисто.
Почистете и нарежете на ситно двата вида лук, чесън и червена чушка. Добавете ги в тигана при месото и запържете до омекване на зеленчуците, отцедете консервата варен боб и го добавете в тигана.
Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Гответе минута и махнете от котлона.
Обърнете пилето с шията надолу, сложете плънката в отвора му, напълнете го хубаво. Почистете и измийте лимона много добре с четка под течаща гореща вода. С нож направете няколко бода по кората му, колкото да се надупчи леко и с него запушете отвора на пилето, така че да не излиза плънката.
Сипете в тавичка виното и бульона, поставете пилето и покрийте тавата с алуминиево фолио. Ако случайно ви е останала от плънката я сложете в тавата.
Загрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата. Печете пилето за час, след което извадете тавата, махнете фолиото и допечете още 15 минути до получаване на златист цвят на пилето.
Поднесете пълненото пиле, разделено на порции с част от плънката.
Рецептата за това Печено пълнено пиле е взаимствана от рецепта на Гордън Рамзи, като съм заменила някои от съставките за плънката.
Коментари