Картофени кюфтета с пармезан и рикота

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
18/04/2019
"Картофени кюфтета, за каквито всички тайно си мечтаят - с уникален вкус и аромат, от които устата ви се пълни със слюнка"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • рикота - 250 г
  • пармезан - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • брашно - 70 г
  • копър - 1/2 връзка свеж
  • магданоз - 1/2 връзка свеж
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. смляно
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите са 500 г, може малко повече, но не и по-малко.

Картофите се сваряват. Обелват се и с преса за картофи се намачкват до пюре. Прибавя се разтопеното масло, рикотата, настърган пармезан, сол на вкус, черен пипер, и индийското орехче, разбърква се.

На порции се прибавя брашното, предварително разбитите яйца и наситнените зелени подправки. Разбърква се до хомогенна смес.

Със сладоледена лъжица с диаметър окол 5.5 см се загребва от сместа. Пускат се в царевичното брашно и се овалват. Между дланите се оформят леко в елипса.

Картофените кюфтета се пържат в сгорещена мазнина до приятно златисто.

Изваждат се върху домакинска партия, за да се абсорбира излишната мазнина.

Поднасят се със зелена салата и млечно-чесново сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар