Разкошна празнична питка Цвете

18/04/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай154766
"Когато една питка е замесена с толкова много любов, няма как да не се получи - ето го и доказателството "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода, заедно с меда и една шепа брашно. Сместа се оставя на топло, за да се активира маята.

Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят солта, прясното мляко, олиото. Яйцата и шупналата мая. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса.

След това разделям тестото на 7 големи топки и 6 мънички с големина орех. Сиренето се намачква с вилица и се разбърква с яйцето. От големите топки се разточват кори, върху които плънката се намазва и се сгъва като фуния. Останалото тесто се използва за оформяне.

След като оформим питката, вижте снимките стъпка по стъпка, я поставяме във форма за кекс върху хартия за печене я оставяме за около 30 минути да почине.

Намазваме с жълтък и поръчваме със семената чия, които могат да бъдат заменени и с маково семе по желание.

Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Източник: Boriana Ilieva от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар