Странджанска курбан чорба

СтоянаСтоянаНовак
03/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 512
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г тлъсто месо
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • За поднасяне
  • оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава чесън
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък или лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тлъстото агнешко месо на хапки, залейте го с около 2 - 2.5 л студена вода. Добавете цялата глава лук и корена от магданоз без да ги режете. Сложете сол на вкус и добавете зърната черен пипер и дафиновите листа.

Варете месото на силен огън докато омекне - горе-долу 2 часа. Разбърквайте, но не махайте пяната.

Чорбата се застройва със смес от счукания чесън и оцет. По желание може да добавите червен пипер. Поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар