Начин на приготвяне
Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.
Нарежете връзките пресен лук на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и сотирайте лука за минута-две. Посолете и подправете с черен пипер. Сипете ориза и запържете за кратко, докато зрънцата му станат прозрачни.
След това добавете 2 чаени чаши от бульона, в които се варят дреболиите, и гответе, докато оризът поеме течността.
Пригответе заливката за дроб сармата, като разбиете яйцата с киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте финално.
Нарежете агнешките дреболии на парчета. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и стръковете пресен чесън. Свалете съда с ориза от котлона и прибавете вътре месото и зелените подправки.
Разбъркайте, добавете лъжица червен пипер и долейте още една чаша от агнешкия бульон.
Залейте със заливката и прехвърлете дроб сармата във фурната на 200°C за 30-35 минути.
Агнешката дроб сарма с млечна заливка е готова.
Коментари