Пълнено гергьовско агне с булгур

ТатянаТатянаНовак
05/05/2014
"Знаем колко много ще ви хареса тази рецепта! От нас приятен апетит и наздраве! Да сте живи и здрави!"
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 862
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 цяло малко агне
  • агнешки дреболии - 500г
  • олио - 200 мл
  • лук - 2 големи глави лук
  • булгур - 500 г
  • джоджен - 1 връзка пресен джоджен
  • магданоз - 1 връзка
  • ракия - 150 мл.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате агнешките дреболии със студена вода и варите до пълна готовност. Изваждате ги и ги режете на дребни парченца.

Сгорещете 4-5 с.л. олио и запържете в него лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете агнешките дреболии и булгура. Разбъркайте 1-2 минути, добавете вода, захлупете съда и ги оставете да се задушат на тих огън. Когато водата се изпари отстранете плънката от котлона.

Напълнете корема на агънцето с така приготвената плънка. По желание към нея може да добавите малко накълцан на ситно магданоз и джоджен. Зашийте добре агнето и го поставете в подходящ съд.

Намажете пълненото агне първо с ракията, като я втривате навсякъде. След това го залейте с останалото олио и го намажете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете до образуване на вкусна коричка на средно силна фурна.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар