Начин на приготвяне
Активирайте маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбийте много добре със захарта и останалото мляко.
Пресейте брашното и прибавете яйчената смес със маята.
Замесете меко тесто, след което започнете да прибавяте по малко от мазнината, докато всичката се усвои от тестото.
Покрийте и оставете да втаса, след което оформяте топки, като всяка топка разточвате на заоблен триъгълник. Слагате от сладкото, а острия връх режете на три и оплитате плитка.
Завивате кифличката, като плитката остава отгоре, а краят й отдолу. Редите ги в тавите на разстояние и оставате да втасат.
Мажете с разбит жълтък с малко вода, поръсвате със захар и печете в загрята фурна на 170 градуса.
Коментари
Една година правих по твоя рецепта козуначени фльонги ли бяха, панделки ли бяха обрах точките и тази година ще ги сътворя, сега показваш други плетени кифли, и тях ще забъркам или по-скоро ще ги оформя така. Благодаря за споделеното! Хубави празници, Ванче!