Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с конфитюр

Козуначени кифлички с конфитюр

ВаняВаня
Новак
6241346
Козуначени кифлички с конфитюр1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
24 -26 бр.
"Не е предизвикателство да приготвите неустоими козуначени кифлички с конфитюр, трудното е да им устоите и да не ги излапате на един дъх"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.500 кг
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • мая - 1 кубче
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 1 бр. от 125 гр.
  • лимонова кора - от 1 лимон (или портокал)
  • конфитюр - по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете половината от млякото и разтворете в него маята със 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Оставете на топло да втаса за 10 мин.

Отделете жълтъка на едното яйце за намазване. Разбийте яйцата със захарта, солта, разтопеното масло, останалото мляко и настърганата кора от портокал.

В подходящ дълбок съд сипете брашното и направете кладенче. Там изсипете всички съставки и замесете меко тесто. Оставете да втасва на топло за два часа, като през това време го премесвате поне 4-5 пъти.

Разделете тестото на четири топки. Разточете всяка една на правоъгълник и с нож разрежете на триъгълници всеки лист.

Сложете конфитюр от към широката страна на всеки триъгълник и завивайте, да се получи кифличка.

Наредете ги в намазана с олио тава, като оставяте разстояние между тях, защото при печене удвояват обема си. Намажете със жълтък и печете в предварително загрята фурна до 170 градуса за около 25- 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз лично бих ги поръсила с кристална захар след намазване с яйцето.
03.03.2016 11:02