Великденска лимонова Коломба (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)

20/04/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055591
"Трудно ще ви опишем колко вкусна е тази лимонова Коломба, това е нещо, което трябва да откриете сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Хартиена форма за Коломба за 500 г.

В купа се разбиват яйцата и захарта с щипката сол до плътно побеляване. Добавя се прясното мляко, зехтина и се разбива на ниска скорс

Добавя се брашното с бакпулвера и настърганите кори лимон, разбърква се и се прибавя и сокът от лимона, отново се разбърква.

Сместа се изсипва във форма за Коломба.

Отгоре се подреждат бадеми и се посипва щедро със захарни перли.

Пече се на 170 градуса за около 35-40 мин или до суха клечка.

Източник: Cucina facile con Elena

Предлагам италианска рецепта за една бърза Коломба. Тя е по-скоро кейк, отколкото козуначено тесто, но с превъзходен вкус.

В Италия се предлагат различни по вид т.нар. сладкиши Коломба, може да е солена, може да е с пълнеж от крем Пастичера или сладък вид козунак.

Тази рецепта е бърза, лесна и е с бакпулвер, не отнема никакво време. Важното е да се спази формата ѝ и да е посипана обилно с бадеми и захарни перли.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар