Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Затопля се млякото, прибавя се маята, за да се разтвори.
В купата на миксера се изсипва пресятото брашно, солта, захарта, яйцата и млякото с маята. Добавят се и настърганите кори от цитруси. Измесва се на бавна скорост на миксера.
Когато сместа се хомогенизира се започва добавянето на маслото на кубчета и малко от допълнителното брашно. Измесва се за 10 минути. Тестото трябва да е меко и нелепнещо.
Изважда се от купата и се премесва леко с ръце. Поставя се в купа, намаслена с малко зехтин, и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се дели на 8 равни части. Всяко едно парче се дели на две части и се правят фитили с дължина 40 см. Усукват се един в друг и се затварят в кръг. Подреждат се в тавата. Оставят се да втасат за 20-30 мин.
Разбива се жълтъкът с капките олио и се намазват бриошите. Поръсват се с конфети.
Преди да се включи фурната се поставя една купичка с вода. Загрява се фурната и кравайчетата се пекат на 170 градуса с вентилатор.
Бриош кравайчетата за Великден (Brioche di Pasqua) са много вкусни!
Източник: Ивана Кръстева - Pieroni