Готвен лапад със запържено свинско месо

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436427
20/04/2019
"Когато докторът ви каже да наблегнете на зеленчуците, деликатно залейте пържената свинска мръвка с лапад "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г шарено без кости
  • лапад - 200 - 250 г бланширан
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Леко попиваме водата и подсушаваме.

В тенджерка наливаме олио (4 - 5 с.л.). Слагаме хапките свинско месо и изпържваме много хубаво.

При запърженото месо слагаме почистени и нарязани лук (1 бр.), морков (1 бр.) и скилидки чесън (2 бр.). Дръпваме тенджерката от котлона и внимателно наливаме топла вода (1 к.ч.).

Връщаме отново съда на котлона и задушаваме продуктите, докато останат на мазнина. Тогава ръсваме черен пипер, пушен червен пипер и сладък червен пипер.

Прибавяме и лапада. Разбъркваме няколко пъти и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Наливаме топла вода (3-4 ч.ч.), слагаме джоджен на вкус и варим до готовност без да слагаме капак на тенджерата.

Като се сгъсти сосът, опитваме дали месото е увряло и при необходимост доливаме още топла вода и варим, докато омекне.

Посоляваме ястието, когато месото е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар