Запържено свинско с подправки

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Запържено свинско с подправки
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Чисто свинско с ароматни подправки, а за начинаещите любители на месцето може да се поднесе и с гарнитура"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато не разполагате с много време, измитото, подсушено и нарязано на хапки месо се поръсва със смесените подправки, като солта е на вкус.

Поставя се в горещото олио и се добавя вода, която да е до половината на месото.

Захлупва се и така се оставя докато изври водата, като се разбърква от време на време.

Когато остане на мазнина месото е омекнало и се запържва при непрекъснато бъркане.

През зимата за гарнитура може печена чушка с чесън, подправена със сол, олио и оцет или по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: