Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Готвен пресен лапад с пиле и ориз

Готвен пресен лапад с пиле и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвен пресен лапад с пиле и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Като заклети почитатели на здравословното хранене, ви обещаваме - това пилешко е зверски вкусно"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 г пресен
  • пилешко месо - от 1 бр. пиле, бяло
  • ориз - 2 к.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • джоджен - пресен
  • копър - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата лапад и почистваме от жилките. Заливаме листата с вода и кипваме, докато си променят цвета. Отцеждаме от водата. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.).

Запържваме нарязаното пилешко месо, дръпваме съда от котлона, изваждаме пилешките хапки от мазнината и в същата прибавяме почистен, измит и нарязан зелен лук и бланширания лапад.

Слагаме отново тенджерката на котлона и задушаваме продуктите, като последователно прибавяме и сол, черен пипер, нарязани листа джоджен и копър. Ръсваме червен пипер (1 к.л.) и ориза (2 к.ч.).

Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3- 4 ч.ч.). Прибавяме пилешкото месо и варим ястието до готовност, като по време на готвене можем да долеем още топла вода при необходимост. Преди да свалим от котлона, прибавяме в ястието малко краве масло и разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симона
Симона
Супер стана много вкусно !
26.04.2017 18:05
1
1
Покажи всички подкоментари