Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Снимка: Марияна
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
40 бр.
"Диетите са за онези от вас, които не знаят как да приготвят сочни Еклери с розова глазура"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр. М
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • портокалова кора - кората на 1 портокал
  • нишесте - 40 г ванилия
  • масло - 1 ч.л.
  • захарна глазура - 90 г Belbake (розова)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Яйцата ги вадим на стайна температура.

В тенджерка слагаме водата, олиото, захарта и солта. Слагаме да заври на котлона. След като заври намаляваме с една степен котлона. Изсипваме брашното и бъркаме без да спираме с помощта на дървена лъжица. Бъркаме бързо до сгъстяване и образуване на топка тесто, меко на пипане. Трябва тестото да се отделя от стените на съда.

След като е готово ги дърпаме на страна да се охлади. Чукваме едното яйце и бъркаме. Следва второто. Едно след друго слагаме и четирите яйца. Бъркаме с дървена лъжица докато поеме добре тестото всичко, но може и с ръка. Получава се меко, гладко, лъскаво и леко лепнещо тесто.

В друга тенджерка слагаме 450 мл прясно мляко да заври заедно с 4 с.л захар. В 50 мл прясно мляко изсипваме нишестето ванилия и бъркаме до гладка кашичка, да се разтвори добре прахообразната съставка. Изсипваме към горещото мляко.

Намаляваме котлона и бъркаме с дървена лъжица до сгъстяване на крема. Настъргваме кората на 1 портокал и я добавяме вътре в крема. После слагаме и маслото и объркваме добре с лъжица. Оставяме да изстине.

В тава, покрита с хартия за печене, с помощта на лъжица оформяме от тестото 40 бр. малки еклерчета, като топчета леко рошави. Редим ги на разстояние едно от друго и печем в загрята а 180 градуса фурна 20 мин. Като ги изпечем ги вадим да се охладят.

Крема го пълним на части в шприц с остър накрайник и дълъг отвор и пълним еклерчетата. Кухината се пълни с крема. Пълним изстиналите еклерчета с охладил се вече крем.

Пакетчето захарна глазура го слагаме в чаша с топла вода за 5 мин. Отваряме опаковката и с помощта на чаена лъжица нанасяме от течната глазура върху еклерчетата. Оставяме да стегне за 1 час и поднасяме.Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: