Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Снимка: Марияна
2 / 8
20/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
40 бр.
"Диетите са за онези от вас, които не знаят как да приготвят сочни Еклери с розова глазура"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр. М
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • портокалова кора - кората на 1 портокал
  • нишесте - 40 г ванилия
  • масло - 1 ч.л.
  • захарна глазура - 90 г Belbake (розова)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Яйцата ги вадим на стайна температура.

В тенджерка слагаме водата, олиото, захарта и солта. Слагаме да заври на котлона. След като заври намаляваме с една степен котлона. Изсипваме брашното и бъркаме без да спираме с помощта на дървена лъжица. Бъркаме бързо до сгъстяване и образуване на топка тесто, меко на пипане. Трябва тестото да се отделя от стените на съда.

След като е готово ги дърпаме на страна да се охлади. Чукваме едното яйце и бъркаме. Следва второто. Едно след друго слагаме и четирите яйца. Бъркаме с дървена лъжица докато поеме добре тестото всичко, но може и с ръка. Получава се меко, гладко, лъскаво и леко лепнещо тесто.

В друга тенджерка слагаме 450 мл прясно мляко да заври заедно с 4 с.л захар. В 50 мл прясно мляко изсипваме нишестето ванилия и бъркаме до гладка кашичка, да се разтвори добре прахообразната съставка. Изсипваме към горещото мляко.

Намаляваме котлона и бъркаме с дървена лъжица до сгъстяване на крема. Настъргваме кората на 1 портокал и я добавяме вътре в крема. После слагаме и маслото и объркваме добре с лъжица. Оставяме да изстине.

В тава, покрита с хартия за печене, с помощта на лъжица оформяме от тестото 40 бр. малки еклерчета, като топчета леко рошави. Редим ги на разстояние едно от друго и печем в загрята а 180 градуса фурна 20 мин. Като ги изпечем ги вадим да се охладят.

Крема го пълним на части в шприц с остър накрайник и дълъг отвор и пълним еклерчетата. Кухината се пълни с крема. Пълним изстиналите еклерчета с охладил се вече крем.

Пакетчето захарна глазура го слагаме в чаша с топла вода за 5 мин. Отваряме опаковката и с помощта на чаена лъжица нанасяме от течната глазура върху еклерчетата. Оставяме да стегне за 1 час и поднасяме.Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: