Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо и печени чушки

Гювечета със свинско месо и печени чушки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Гювечета със свинско месо и печени чушки
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Колкото повече месце сложите, толкова по-вкусно ще стане гювечето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • яйца - 6 бр.
  • домати - 4 консерви (400 г всяка)
  • лук - 160 г
  • печени чушки - 220 г изчистени
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се измива и нарязва на малки парченца. Задушава се в малко зехтин и вода за 20 мин.

След като се извади месото се слага лукът, без да се добавя мазнина, и се пече 10 мин.

Доматите се изсипват с тенджера и се варят 20 мин. до сгъстяване.

Нареждат се гювечетата, като най-отдолу се слагат доматите, чушките, месото и лукът.

Пече се във фурна на 180 градуса 20 мин., след което се слага по 1 бр. яйце в гювече и се пече 5 мин.

Гювечетата със свинско месо и печени чушки са готови.

Ако пък искате да наблегнете на безмесно гювече, опитайте тези рецепти за сирене по шопски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: