Пухкав домашен Великденски козунак

22/04/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай154766
"И нека приготвянето на най-вкусния Пухкав домашен Великденски козунак да започне сега "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 185
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбива много добре с яйцата, маята се начупва в млякото, слага се 1 с.л. брашно, 2 с.л. захар и щипка сол, което е загрято, но не да пари.

Оставя се да се активира и се прави кладенче в брашното, вътре се изсипват захарта с яйцата и млякото с маята, почва да се меси.

Като стане еластично и да не лепне, започва да се нанася мазнината. Разстилате с ръце, мажете, месите и това се повтаря, докато не свърши всичката мазнина.

След това козунакът се оставя да втаса 2 часа или докато не стане двоен.

Прави се плитка, остава се да втаса още 20 минути, маже се с яйце захар и се слага в предварително загрята фурна на 200-220 градуса, за 10 минути, след което се намалява на 170-180 градуса и се пече още 30-40 минути.

Източник: Даниела Стоянова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар