Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Домашна селска питка БЕЗ мая

Домашна селска питка БЕЗ мая

Домашна селска питка БЕЗ мая
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"От домашното по-вкусно няма, защото се прави с истински продукти, без мая и без консерванти"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч. + още малко за доизмесване
  • кисело мляко - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко.

В купа сложете всички продукти и замесете гладко тесто. Оставете да почине 10 мин.

Разточете тестото на питка и го поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Надупчете вилица и оставете да почине 30-40 мин.

Загрейте фурната на 250 градуса и без да намалявате градусите, печете 7-8 мин.

Намалете на 180 градуса и печете до готовност.

Домашната селска питка БЕЗ мая е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Прекрасен вкусов завършек на тази питка й дава поръската от черен кимион(нигела) ,опитайте и вие !:) Освен това той е и много полезен за организма!
16.03.2018 21:38
1
1
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Изглежда много добре.Браво!За да стане така пухкава содената питка се иска майсторлък!
14.03.2018 15:56
1