Начин на приготвяне
Киноата се накисва за около час и се изплаква.
Спанакът се почиства от коренчетата. Използвала съм млад спанак и не се наложи да отстранявам дръжките. Заедно с левурдата ги измийте и отцедете от водата. Левурдата придава на ястието лек, деликатен аромат на чесън.
В дълбок тиган запържете леко накълцаните на ситно кубче кромид, гъби и морков в олиото. Посолете леко. Прибавете червения пипер.
Добавете нарязания зелен лук и веднага след него нарязаните спанак и левурда. Щом се смени цвета на зелениите добавете отцедената киноа и чаша и половина гореща вода. Сложете капак и варете на умерена температура максимум 15 мин.
Доовкусете с още малко сол и отстранете от огъня.
Лично аз харесвам това ястие леко поизстинало, но това е въпрос на вкус.
Сервирайте самостоятелно, ако желаете да е на 100% постно. Млечен сос или катък с печени чушки си пасват добре с готовото ястие.
Да ви е вкусно!
Коментари