Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Питка с моцарела

Питка с моцарела

Питка с моцарела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Месите, месите и накрая някой прави питка с моцарела и обира всички овации"

Необходими Продукти

  • брашно - 290 г
  • прясно мляко - 150 мл (топло)
  • мая - 6 г прясна
  • олио - 40 мл или зехтин
  • яйца - 1 брой
  • захар - 8 г
  • сол - 5 г
  • Добавки
  • моцарела - 125 г (1 топка) нарязана на лентички
  • олио - 50 мл или зехтин за поливане отгоре
  • подправки - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко и от всички посочени продукти се замесва тестото. Оставя се да втаса 1 час.

В тавата (30 см) се слага хартия за печене и върху нея равномерно се разстила тестото.

Нарязва се на парчета с големина по ваше желание. Между разрезите се нареждат лентичките моцарела.

Средата на всяко парче от питката се натиска с пръст и във вдлъбнатината се налива олиото или зехтин.

Питката се поръсва с подправките.

Питката с моцарела се оставя да втаса половин час и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: