Класическа млечна баница

МарияМария
Новак
7
166
9
565
03/05/2013
"Любимата класическа млечна баница на малки и големи. Една от най-българските и най-вкусни рецепти, която си заслужава да видиш."
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126 910
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на тавата се намазва с олио. Слагат се няколко листа кори (5-6) и отгоре се равномерно се ръси част от натрошеното сирене.

Отново се слагат няколко листа кори, сирене и така се редуват.

Баницата се нарязва на парчета (според вида на тавата).

Олиото се загрява и се излива внимателно по ъглите и разрезите на баницата.

В отделен съд (с бъркалка или вилица) се разбиват яйцата и се долива млякото.

Баницата се залива равномерно с течността и се слага във фурната.

Пече се на 200 градуса докато придобие кафеникав цвят (около 20-30 минути според фурната).

Става изключително лесно като същевременно е и много вкусна. Желая Ви добър апетит!

Кръгло сито с метална мрежа 25 см-23%
Кръгло сито с метална мрежа 25 см
12.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Голямо пластмасово сито, с което за нула време ще пресеете желаните продукти. Има метална мрежа, леко и удобно за ползване.

Рейтинг

5 25
4 21
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
коси
коси
17.02.2015 19:09
правя тази баница по сь6тия на4ин само 4е смесвам сиренето 4 яица и мазнината иотгоре не заливам с горе6то олио а намазвам леко с останалата 4аст от пльнката и се пе4е на180 гр.
1
2
Ива
Ива
09.01.2015 12:07
Доколкото знам, това се нарича наложена баница, а млечната баница се прави с юфка, която се залива с прясно мляко, захар, яйца, натрошено сирене.
11
0
Ваня
Ваня
23.08.2014 20:08
Това е моята рецепта, която правя от 30г. Точените кори могат да бъдат всякакви. Винаги се получава мека и вкусна баница.
5
0