Класическа млечна баница

МарияМария
Новак
7
171
9
579
03/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви25 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10
"Любимата класическа млечна баница на малки и големи. Една от най-българските и най-вкусни рецепти, която си заслужава да видиш."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на тавата се намазва с олио. Слагат се няколко листа кори (5-6) и отгоре се равномерно се ръси част от натрошеното сирене.

Отново се слагат няколко листа кори, сирене и така се редуват.

Баницата се нарязва на парчета (според вида на тавата).

Олиото се загрява и се излива внимателно по ъглите и разрезите на баницата.

В отделен съд (с бъркалка или вилица) се разбиват яйцата и се долива млякото.

Баницата се залива равномерно с течността и се слага във фурната.

Пече се на 200 градуса докато придобие кафеникав цвят (около 20-30 минути според фурната).

Става изключително лесно като същевременно е и много вкусна. Желая Ви добър апетит!

Рейтинг

5 25
4 21
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка: