Козуначени кифлички с орехова плънка

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
329
99
192
4
24/04/2019
"Кифлички, които имат орехова плънка, се изяждат двойно по-бързо от тези с мармаладовата, показва независимо проучване "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 868
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в хладка вода с 1 ч.л от захарта и 1-2 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете за 10 минути.

С миксер разбийте яйцата (без един белтък) и захарта. Белтъка заделете за намазване на кифличките. Прибавете леко затоплено прясно мляко, разтопена и охладена мазнина, щипка сол, ванилиите и сместа с маята. По желание може да добавите и настъргана портокалова или лимонова кора.

Започнете да добавяте по малко от брашното. Когато стене трудно да се бърка с миксер, прехвърлете тестото на работния плот и го доомесете с останалото брашно.

Замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за поне 1 час.

През това време си пригответе плънката. Запечете в сух тиган орехите за 3-4 минути. След като се охладят, ги сложете в блендер, заедно с меда и какаото.

Блендирайте за кратко, колкото да се смесят продуктите.

Разделете готовото тесто на 4 части. Всяка разточете на кръг и нарежете на триъгълници. Поставете по 1 ч.л. от плънката и навийте на кифличка. Може да пробвате и с друга плънка - според вкуса ви.

Подредете ги в тави, които са застлани с хартия за печене, и ги оставете отново да втасат за 20-30 минути.

Разбийте белтъка и намажете с него козуначените кифлички.

Поръсете със захар и печете козуначените кифлички в загряна фурна на 170 градуса за 30 минути до готовност.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар