Течен шоколад без мляко

ВикиВики
Новак
2
11
60
08/05/2013
"Изненадайте гостите си с вкусен шоколадов десерт, в който няма добавено мляко "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 459
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г прясно
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, но не се пържи. Прибавят се брашното, захарта, какаото и разбитото яйце.

Бърка се до сгастяване. Предлагам да готвите в незалепваща чинийка или в незалепващ тиган.

След това шоколадът се сипва в подходяща купичка.

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ivo
ivo
03.08.2013 16:59
Слагаш го в тиган за съвсем малко докато се растопи, или на парна баня тоест слагаш един съд с вода да ври и отгоре слагаш на парата маслото и то се разтопява ;)
0
0
ива
ива
23.05.2013 13:21
не разбирам как маслото да го разстопя?
0
1
Анелия
Анелия
27.01.2020 23:19
Ще се стопи много лесно и бързо, ако го сложиш на слаб котлон. Например на половината.
0
0